Tips tegen kalkvlekken in de vloer

doorArie

Tips tegen kalkvlekken in de vloer

Kalkvlekken in uw vloer behandelen

Natuursteen voegt echt wat toe aan de luxe uitstraling van uw badkamer. Niet alleen is een natuursteen vloer ontzettend mooi, het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk in natte ruimtes. Toch kunnen er na verloop van tijd kalkvlekken ontstaan. In dit blog vertellen wij u alles over het voorkomen en eventueel behandelen van de kalkvlekken in uw marmeren vloer.

Hoe ontstaan kalkvlekken?

Kalkaanslag ontstaat voornamelijk in ruimtes waar veel water gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de badkamer. Bij een normale vloer kunt u deze kalkvlekken snel en eenvoudig verwijderen met antikalkmiddel. Maar wanneer u natuurstenen vloertegels in de badkamer heeft, dan moet u het juist niet doen! Want veel soorten natuursteen, zoals marmer, travertin of hardsteen, bevatten namelijk zelf kalk. Als u deze tegels dan schoonmaakt met antikalkmiddel dan treedt er een reactie op waardoor u witte vlekken op het natuursteen gaat zien. En dit is natuurlijk niet wenselijk!

Voorkomen van kalkvlekken

Maar hoe voorkomt u kalkaanslag op uw mooie natuurstenen vloer? De beste manier om dit soort vlekken te voorkomen, is door preventieve maatregelen te nemen. De belangrijkste maatregel die u kunt treffen is uw vloer laten impregneren. Daarin worden de tegels van uw badkamer voorzien van een beschermlaagje dat water en vuil afstoot. Zo krijgt u veel minder snel last van kalkvlekken.

Vlekken verwijderen

Heeft u per ongeluk antikalkmiddel op uw natuurstenen vloer gemorst? Geen zorgen. Als u snel handelt dan kunt u vaak de witte vlekken zelf weer verwijderen. Het eerste wat u doet is een sopje maken van lauw water en zeepsop. Het is dan wel belangrijk dat u kiest voor een zeep met een lage pH-waarde, anders maakt u juist meer vlekken. Neem de vloer met een natte doek of zachte spons snel af, gebruik geen schuurspons, daarmee krijgt u krassen.

Uw vloer professioneel laten polijsten

Soms kunt u zelf niet de witte vlekken in uw vloer weghalen, de vlekken zijn dan gewoonweg al te ver in de vloer getrokken. In dat geval moet de vloer door een specialist behandeld worden. Uw natuurstenen vloer wordt dan opnieuw gepolijst, en daarmee komt hij er weer als nieuw uit te zien!

Behoefte aan meer tips over het schoonhouden van diverse vloeren? Lees dan onze andere blogs!

Over de auteur

Arie administrator

Geef een reactie