Hoe een laminaatvloer schoonmaken?

doorArie

Hoe een laminaatvloer schoonmaken?

Tip voor schoon en fris laminaat

Houdt u ook van een schone, frisse laminaatvloer? Schoonmaken is dus het devies! Maar let op: er zijn do’s en dont’s voor het onderhouden van uw laminaat. Lees hier, hoe en wat, u wel en vooral niet kunt doen

Eerst goed stofzuigen

Laminaat schoonmaken begint met goed stofzuigen. Door regelmatig te stofzuigen voorkomt u krasjes etc. die door binnengelopen zand worden veroorzaakt. Gebruik bij het stofzuigen altijd wel een zacht opzetstuk.

Welke schoonmaakmiddelen voor laminaat

Na het stofzuigen kunt u uw laminaat reinigen met (lauw) warm water. Hierbij is het wel belangrijk dat u de vloer niet te nat maakt. Dat is niet goed voor de vloer en vergroot de kans op kromtrekken of werking in de breedte. Droog de vloer dus na met een doek. U kunt laminaat ook goed schoonmaken met schoonmaakazijn in het water en hem dan afnemen met een microvezeldoek.

Na de do’s, de dont’s: wat niet doen?

Gebruik bij het schoonmaken van een laminaatvloer in geen geval een allesreiniger of vergelijkbare schoonmaakmiddelen. Het kan laminaat dof maken en zelfs de kleur aantasten. Daarnaast tast het ook de beschermende toplaag aan. Is uw laminaat toch aangetast? Gebruik dan gebruik ammonia! Voeg een scheutje ammonia toe aan een emmer water en maak de vloer goed schoon. Wellicht moet u dit een paar keer herhalen om de natuurlijke look van de vloer weer terug te krijgen.

Schoonmaken met een stoomreiniger? Liever niet!

Was u van plan om uw laminaatvloer schoon te maken met een stoomreiniger? Niet doen hoor! Doordat het apparaat met een hoge druk stoom uitblaast, is de kans groot dat er vocht tussen de laminaatplanken loopt Wanneer er vocht onder het laminaat terecht komt,en de onderkant vochtig blijft, is de kans groot dat je vloer gaat opbollen, werken en onherstelbaar beschadigt. Kortom: een laminaatvloer maakt u gewoon schoon met (lauw) warm water, een scheutje schoonmaakazijn en door de vloer vervolgens goed te drogen met een doek.

Meer weten over laminaat?

Laminaat is dus tot op zekere hoogte bestand tegen vocht. Wilt u graag meer weten over het schoonmaken van laminaat? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Over de auteur

Arie administrator

Geef een reactie