Hoe moet je laminaat schoonmaken?

doorArie

Hoe moet je laminaat schoonmaken?

Tips voor laminaat schoonmaken

Een laminaatvloer staat prachtig in ieder interieur. De houten vloer is duurzaam, stijlvol en gaat jarenlang mee. Mits u de vloer goed onderhoudt natuurlijk. Gelukkig is het schoonmaken van een laminaatvloer niet heel ingewikkeld. Wilt u jarenlang plezier hebben van uw mooie vloer? Gebruik dan deze tips voor het schoonmaken en onderhouden van laminaat.

1. Gebruik een opzetstuk voor de stofzuiger

Zand, steentjes en ander vuil kunnen uw mooie laminaatvloer beschadigen. Het kan zorgen voor kleine krasjes over de hele vloer. Daarom is het belangrijk om de laminaatvloer regelmatig te stofzuigen. U moet er dan wel voor zorgen dat de stofzuiger zelf uw vloer niet beschadigt. Gebruik daarom altijd een opzetstuk voor de stofzuiger dat geschikt is voor laminaatvloeren. Zo voorkomt u krassen en deuken in de vloer.

2. Gebruik geen chemische middelen

Allesreiniger, vloerreiniger of andere chemische middelen kunt u gewoon in de kast laten staan. Deze heeft u bij de vloerreiniging niet nodig. Sterker nog: deze middeltjes kunnen uw vloer zelfs beschadigen! Allesreinigers en andere schoonmaakmiddelen kunnen ervoor zorgen dat uw vloer dof wordt. Gebruik daarom gewoon warm water. Voeg hooguit een scheutje schoonmaakazijn toe. Zo blijft uw laminaatvloer stralen!

3. Maak de vloer niet te nat

Het is goed om de laminaatvloer af en toe schoon te maken met water. Maar u moet voorkomen dat uw vloer hierbij te nat wordt. Daarom raden wij aan om de vloer af te nemen met een vochtige microvezeldoek. De dweil kunt u dus beter niet gebruiken. Zorg er ook voor dat de vloer zo snel mogelijk droogt. Zet bijvoorbeeld de ramen open tot de vloer droog is. Laminaat kan beschadigen door te veel water.

Heeft u een laminaatvloer of wilt u laminaat in Amsterdam laten leggen? Dan weet u nu hoe u uw vloer keurig schoon kunt houden!

Over de auteur

Arie administrator

Geef een reactie