Uw natuursteen vloer schoonmaken? Lees hier hoe!

doorArie

Uw natuursteen vloer schoonmaken? Lees hier hoe!

Het onderhoud van uw natuursteen vloer

Denkt u eraan een natuursteen vloer aan te schaffen of heeft u een natuursteen vloer in huis? Natuursteen staat erom bekend duurzaam en slijtvast te zijn, maar
ook deze vloer dient u schoon en in een goede conditie te houden. Het onderhoud hiervan is vrij eenvoudig, mits u de keuze voor de juiste schoonmaakmiddelen maakt. Hoe kunt u uw natuursteen vloer het beste onderhouden? Lees het in dit blog!

Onderhoud na het leggen

Heeft u zojuist een natuursteen vloer laten leggen? Door het voegen van de vloer is er een cementsluier ontstaan, die u direct dient te verwijderen. Doe dit met een zuurvrije cementsluierverwijderaar en meng deze met water. Gebruik vervolgens een schrobmachine of een waterstofzuiger en zie hoe u uw vloer in een mum van tijd schoon heeft voor gebruik.
Zorg er ook voor dat het water dat gedurende het leggen van de vloer gebruikt is uit de vloer kan trekken. Indien er nog bouwwerkzaamheden in huis zijn, doet u er goed aan uw natuursteen vloer af te dekken met een ademend afdekvlies. Zo kan het vocht uit de vloer verdampen en dringen vuil en vloeistoffen uw vloer niet binnen.

Preventieve maatregelen

In dit stadium is het ook goed om na te denken over preventieve maatregelen, zodat uw natuursteen vloer lang mooi blijft. Om uw vloer bescherming te bieden tegen vuil of vlekken, kunt u deze laten impregneren of voorzien van een beschermlaag. Maar pas op, doe dit enkel wanneer uw vloer volledig droog is. Dit duurt doorgaans enkele maanden. Zou u dit eerder doen, dan kunnen er al gauw lelijke vlekken in uw tegels ontstaan.

Wekelijks onderhoud

Nadat u uw vloer heeft gereinigd voor gebruik volgt het wekelijks onderhoud, wat bestaat uit het stofzuigen en dweilen van de vloer. Kies voor geschikte producten om uw natuursteen vloer mee te reinigen. Welk product geschikt is voor uw vloer, hangt ervan af wat voor soort natuursteen vloer u bezit. Vraag advies aan een specialist, zodat u een optimaal rendement uit uw vloer kunt halen. Zorg ervoor dat u het gebruik van teveel water vermijdt. Dit kan namelijk uw vloer beschadigen, doordat het water uw voegen en plinten binnendringt.

Fabels over het onderhouden van natuursteen

Het kan zijn dat u heeft opgevangen dat u een natuursteenvloer het beste schoon kunt maken met groene zeep. Doe dit echter niet. Door uw vloer schoon te maken met groene zeep, ontstaat er op den duur een vettige laag op uw vloer en krijgt u strepen. Ook wordt beweerd dat natuurlijke bijenwas geschikt is voor het onderhoud van een natuursteen vloer. Ook deze bewering klopt niet. Wanneer u uw natuursteen vloer met natuurlijke bijenwas schoonmaakt, kan deze erg glad worden. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Tevens zijn na het schoonmaken uw voetsporen nog zichtbaar. Kies daarom voor een synthetische was, waardoor u deze problemen niet heeft.

Raadpleeg uw specialist

Zojuist heeft u kunnen lezen hoe u een natuursteen vloer het beste kunt onderhouden. Wilt u weten welke vorm van onderhoud specifiek op uw natuursteen vloer van toepassing is? Raadpleeg dan een specialist voor een gedegen advies. Wij wensen u veel succes bij het onderhoud van uw natuursteen vloer!

Over de auteur

Arie administrator