Ontruiming na overlijden Amstelveen

doorArie

Ontruiming na overlijden Amstelveen

Een woning ontruimen in Amstelveen na een overlijden

Heeft u recent te maken gehad met het overlijden van een dierbare? Wat een verdriet brengt dat dan met zich mee. Naast de emotionele last, komen er ook nog allemaal praktische taken en verantwoordelijkheden op uw bordje terecht, zoals het ontruimen van de woning. Na een overlijden in Amstelveen moet de woning meestal snel leeg worden opgeleverd. Dit is geen gemakkelijke klus in die toch al zware tijd. Daarom geven we u hier graag meer informatie over woningontruiming na een overlijden, zodat u in ieder geval weet wat u te wachten staat.

De termijn voor het opleveren van de woning

Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer u de woning van uw overleden dierbare leeg moet opleveren. Betreft het een koopwoning, die is overgedragen via de erfenis, dan heeft u hier over het algemeen meer tijd voor. Gaat het om een zorgwoning of kamer in een bejaardentehuis? Dan moet de kamer in verband met de lange wachtrijen vaak op zeer korte termijn ontruimd worden.

Wat doet u met de spullen?

De eigendommen die u tegenkomt bij een woningontruiming roepen vaak allerlei herinneringen op. Onderschat daarom niet hoe zwaar het kan zijn om een woning te ontruimen. Gaat u zelf de woning ontruimen? Dan doet u er goed aan om van tevoren te bepalen welke items u wilt houden als aandenken, zoals een sieraad, een foto of een meubelstuk. De rest kunt u afvoeren. Bepaalt u dit pas wanneer u de woning aan het leeghalen bent, dan is de kans groot dat u -overmand door emoties- alles mee naar huis wilt nemen.

Ontruimingsbedrijf in Amstelveen inschakelen

De beste optie is vaak het inhuren van eenĀ ontruimingsbedrijf in Amstelveen. Zo bespaart u uzelf een zware taak in een toch al moeilijke tijd. Bovendien weten professionele ontruimers precies wat ze moeten doen. Zij kunnen ook advies geven over wat u met de spullen moet doen. Ze zullen nooit spullen weggooien zonder te overleggen en gaan op een nette en respectvolle manier te werk. Over het algemeen zorgt het ontruimingsbedrijf voor een keurige schone oplevering van de woonruimte. In uitzonderlijke gevallen is na de ontruiming nog schoonmaakonderhoud nodig.

Over de auteur

Arie administrator

Geef een reactie