toilet verstopt, ontstoppingsbedrijf

doorArie

toilet verstopt, ontstoppingsbedrijf

Wc ontstoppen, hoe moet dat?

Tips om zelf je toilet te ontstoppen

Zit je toilet verstopt? Dat kan iedereen zomaar overkomen. Iets teveel toiletpapier in de afvoer kan al de boosdoener zijn. Bij een grote verstopping is het zaak om direct een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wanneer het om een kleinere verstopping gaat, zijn er een aantal trucs die je eerst zelf kunt proberen. Je leest ze hieronder.

De toiletborstel

Je kunt je oude vertrouwde toiletborstel voor veel meer gebruiken dan alleen het schoonmaken van de wc. Je kunt hem namelijk ook inzetten om te proberen om de verstopping weg te duwen. Dit doe je door de toiletborstel in de afvoer te duwen en deze snel op en neer te bewegen. Hierdoor ontstaat een vacuüm effect dat de verstopping kan verwijderen.

Hulp van de plopper inroepen

Ook met de ouderwetse plopper kun je kleine verstoppingen verwijderen. Dat doe je door de plopper volledig over de afvoer te zetten zodat deze vacuüm zuigt. Vervolgens trek je de wc-ontstopper weer met één stevige beweging los. Herhaal deze actie een aantal keren totdat de wc is ontstopt. Extra tip: Wist je trouwens dat je van een PET-fles ook een wc-ontstopper kunt maken? Dit doe je door simpelweg de onderkant van de fles eraf te snijden. Je gebruikt hem op dezelfde manier als een plopper. Handig!

Bakpoeder en azijn

We kunnen ons goed voorstellen dat je liever geen chemische toilet ontstopper door je wc gooit. Gelukkig is er ook een milieuvriendelijk alternatief: bakpoeder en azijn. Leeg de inhoud van een zakje bakpoeder in de wc en gooi hier een halve fles natuurazijn achteraan. Mix dit mengsel goed door met de wc borstel en laat het tien minuten rusten. Na tien minuten gooi je er 3 liter heet water bij. Als het goed is, is de volgende dag de verstopping verdwenen. Is het niet gelukt met onze tips? Bel dan toch maar een professioneel ontstoppingsbedrijf als nog steeds je toilet verstopt zit.

Heb je toch nog bruikbare tips om een toilet of afvoer te ontstoppen? En wil je die met ons delen? Zet ze in ons contactformulier. We zien je tips graag verschijnen.

Over de auteur

Arie administrator

Geef een reactie