Waarom gevelreiniging belangrijk is

doorArie

Waarom gevelreiniging belangrijk is

Kies voor schone muren

Muren schoonmaken? Is dat echt nodig zult u misschien wel denken. U bent niet de enige. Veel mensen weten niet dat het erg belangrijk is om een woning of pand te laten reinigen. Ongemerkt heeft u jarenlang aan uw gevel geen aandacht gegeven. Mos, klimop of bijvoorbeeld verf hebben het uiterlijk van uw woning aangetast. Laat dit er niet te lang op zitten. Laat uw woning of bedrijfspand regelmatig schoonmaken. Dit gebeurd altijd op zo’n manier dat uw gevel niet beschadigd raakt. Ga dus voor een nieuwe, frisse uitstraling. Lees in dit blog meer over waarom een gereinigde gevel belangrijk is.

Beschermde, frisse voorgevel: de voordelen

Bent u nog niet overtuigd? Aan het reinigen en onderhouden van uw gevel zitten een aantal grote voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Door gevelreiniging is uw woning of bedrijfspand beschermt
  • Uw woning krijgt een schoon, opgefrist uiterlijk
  • U voorkomt schade en slijtage aan uw binnen- en buitenmuur
  • Uw muren zijn goed beschermd tegen vocht door de waterafstotende laag
  • U verhoogt de waarde van uw huis

Ongemerkt is uw woning vervuild. Elk jaar zijn de stenen donkerder geworden. In de toekomst kunt u gevelonderhoud makkelijker maken voor uzelf. Hoe? Laat uw gevel impregneren na het reinigen van de woning. Het vuil kan dan niet meer in uw gevel trekken doordat er een waterafstotende beschermlaag op uw buitenmuur is gespoten. Tot diep in de steen dringt dit middel door. Geen last meer dus van vorstschade, vocht of schimmelvorming. Handig toch!

De verschillende reinigingstechnieken

Natuurlijk is elke situatie verschillend. Een specialist zal bepalen welke techniek de beste is voor het schoonmaken van uw muren. Daarbij kijkt hij ook naar het materiaal waaruit een woning is opgebouwd. Mos, verf en zelfs graffiti kan verwijderd worden. Eén van de veelgebruikte reinigingsmethodes is de hogedrukspuit. Milde aanslag zoals mos verdwijnt door het schoonspuiten van uw muur. Een andere optie is softstralen. Zand of steentjes worden dan als straalmiddel toegevoegd aan het water. Met de hogedrukspuit gaat de graffiti van de muren af. Een schone, frisse gevel is het resultaat.

Passie voor reiniging

Ergert u zich aan uw verkleurde, dichtbegroeide muren? Of is er graffiti gespoten op uw bedrijfspand?
Dat is eenvoudig op te lossen. Schakel een specialist in op het gebied van reiniging. Gevelreiniging zorgt voor een frisse uitstraling, beschermde woning en een waardestijging van uw huis. Interesse? Over het schoonmaken van uw muren leest u meer op deze website.

Over de auteur

Arie administrator

Geef een reactie