Woning ontruimen in Amsterdam, wat houdt dat precies in?

doorArie

Woning ontruimen in Amsterdam, wat houdt dat precies in?

Woningontruiming Amsterdam

Woont u in Amsterdam en is het om welke reden dan ook nodig uw (of een andere) woning te ontruimen? Of u nu een klein huis moet leeghalen of u moet een seniorenverhuizing regelen: de ontruiming van een woning is altijd een flinke klus en niet altijd de leukste. Want wat moet u met alle inboedel doen die niet mee kan naar de andere woning? Waar moet u allemaal op letten om een woning bezemschoon op te leveren? U leest het in dit blog.

Wanneer moet er een huisontruiming plaatsvinden?

Er zijn diverse situaties waarbij het nodig is een huis leeg te halen in Amsterdam. Bijvoorbeeld omdat u gaat verhuizen. In andere gevallen kan het zijn dat het niet uw keus is om een woning te ontruimen, maar wordt u die taak opgelegd. Denk aan het overlijden van een dierbare of wanneer u noodgedwongen uw huurwoning moet verlaten wegens omstandigheden. Een seniorenverhuizing is ook een veel voorkomende vorm van woningontruiming.

Huis leeghalen in Amsterdam, waar moet u op letten?

Na een woningontruiming in Amsterdam moet de woning vaak weer verhuurd of verkocht worden. De woning moet daarom ‘bezemschoon’ worden opgeleverd. Vooral bij een huurhuis is het belangrijk dat u het netjes achterlaat. Maar wat houdt ‘bezemschoon’ precies in? Uw woning bezemschoon ontruimen betekent:

  • Alle meubels en persoonlijke bezittingen moeten uit de woning gehaald worden.
  • De keuken, wc en badkamer moeten vrij zijn van kalkaanslag, vet en vuil. Vergeet hierbij niet om alle afvoerputjes schoon te maken.
  • Er mogen geen stickers of lijmresten op muren of inbouwkasten zitten
  • Alle inbouwkasten en inbouwapparatuur moeten schoon zijn
  • Prullenbakken en afvalbakken moeten leeg zijn
  • Alle vloeren moeten geveegd/gestofzuigd zijn
  • Ramen, kozijnen en vensterbanken moeten schoon zijn

Waar het eigenlijk op neerkomt, is dat u de woning achterlaat zoals u zelf de woning graag zou aantreffen als u de nieuwe bewoner/eigenaar zou zijn. In koopcontracten en huurcontracten staat dikwijls aangegeven wat de specifieke eisen zijn voor het opleveren van de woning in Amsterdam. Wilt u zeker weten dat de woning geheel volgens de regels wordt ontruimd, dan kunt u het ook uitbesteden aan een betrouwbare ontruimingsdienst.

Wat te doen met de inboedel na woningontruiming in Amsterdam?

De grote vraag na een woning leegruimen is vaak: Wat moet er gebeuren met de inboedel? U kunt alles naar de stort brengen, maar eigenlijk is dat zonde. Veel meubilair of spullen zijn nog in prima staat. Deze spullen kunnen een tweede leven krijgen bij een nieuwe gelukkige eigenaar. Neem daarom contact op met een kringloopwinkel in Amsterdam. Een kringloopwinkel neemt vaak graag uw spullen over.

Over de auteur

Arie administrator

Geef een reactie